You are here

Önkéntesség

 

 

Ha van olyan társadalmi ügy, ami szívünknek kedves, és szeretnénk új tapasztalatokat szerezni, tudásunkat a jó ügy érdekében kamatoztatni, akkor ennek egy kézenfekvő és gyakorlati formája lehet, ha civil szervezetnél vállalunk szabadidőnk terhére önkéntes munkát. 

Milyen területeken segíthetik munkánkat?

adminisztratív és szervezési feladatok 

A civil szerveztek életében, így Alapítványunk esetében is sokszor máshogy történik a munkaerő szervezése és felhasználása, mint a for-profit szektorban, vagy akár a közszférában. A civil szervezetek a legtöbb esetben sokkal kisebb költségvetésből gazdálkodnak, mint más szektorok képviselői, és az egyes munkák elvégzése is sokszor inkább projektekhez, egy-egy adott eseményhez kötött, és mint ilyen, a díjazása is máshogy rendeződik. 
Egy alapítvány életében nélkülözhetetlen segítséget jelenthet az önkéntes munkavégzés keretében vállalt segítő tevékenység, hiszen így ezek a szervezetek lényegesen kisebb forrásból juthatnak hozzá olyan szakértői munkához, melynek megfizetésére máshogy nem lenne alkalmuk, vagy egy-egy akció, projekt érdekében annyi embert, olyan tömeget kell megmozgatniuk, amennyit nem áll módjukban megbízni.

 

Ha elhatározta, hogy kedve és szabadideje lenne kapacitását, szakértelmét valamilyen társadalmi ügy szolgálatába állítani, akkor tájékozódjon